ADYÜ 1. Kültürlerarası Yemek Etkinliği Düzenlendi.
Adıyaman Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından organize edilen ve 21 ülkeden 455 öğrencinin katıldığı 1. Kültürlerarası Yemek Etkinliği geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Merkezi Derslikler Fuaye Alanı’nda yapılan etkinliğe Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Aykut Dündar, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Muhammet Karakuş, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı. 21 ülkenin geleneksel tatlarının sergilendiği program, birbirinden güzel görüntülere sahne oldu.
Almanya, Azerbaycan, Burkina Faso, Filistin, Gine, İran, Mısır, Özbekistan, Senegal, Surinam, Somali, Suriye, Türkmenistan, Yemen, Ürdün Afganistan, Bulgaristan, Cezayir, Çat, Fas, Hollanda, Irak, İsveç, İsviçre, Kazakistan, Mali, Nijerya, Pakistan, Ukrayna ve Rusya gibi ülkelere ait yöresel lezzetler, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğretim Elemanları ve bölüm öğrencilerinin da katkılarıyla Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Atölyesi’nde hazırlandı ve misafirlerden tam not aldı.