Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü

ADYÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı; muhasebe ve vergi alanında donanımlı, kendini yenileyen ve geliştiren muhasebe meslek ara elemanı yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ön lisans programı toplamda dört yarıyıldan (2 yıl) oluşmakta, bu süreç içerisinde öğrencilere sektörün beklentileri doğrultusunda eğitimler verilmektedir.

Öğrencilere alanı ile ilgili ticari paket programları çalıştırabilme, bilgisayar kullanarak alanı ile ilgili yazışmalar yapabilme, ticari hayatta kullanılan defterleri mevzuata uygun usul ve esaslara göre işleyebilme bilgi, beceri ve alışkanlıkları kazandırılmaya çalışılmaktadır.

Mezun olan öğrenciler, başta mali müşavirlik büroları olmak üzere, özel ve kamu kurumlarının muhasebe ve finans departmanlarında çalışma imkanı bulabilmekte, çeşitli alanlarda istihdam edilmektedir. Öğrenciler gerekli şartları tamamlamaları halinde ise 4 yıllık lisans eğitimine dikey geçiş yapabilmekte, kendi iş yerlerini(Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Bürosu) açabilmektedir.