TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI:
Programının temel amacı, teorik ve uygulamalı eğitim yolu ile turizm ve otel işletmeciliği mesleğinin temel becerilerine sahip, girişimci ve etkin iletişim becerilerine sahip ve alanı ile ilgili bilgisayar programlarını kullanabilen bireyler yetiştirmektir. Programın diğer bir amacı ise yüksekokulun bulunduğu bölgenin de sahip olduğu inanç turizmi potansiyeli doğrultusunda, inanç turizminin barışa, kültürler ve dinler arası diyaloga katkıları hakkında kapsamlı bir anlayışa sahip, din bilimleri, arkeoloji ile konaklama, yiyecek içecek, tur ve rehberlik hizmetleri gibi turizmin alt sektörleri hakkında temel bilgi sahibi, inanç turizmi alanında yerel ve küresel değişim ve gelişmeleri izleyerek edindiği bilgiler çerçevesinde yorum yapabilen, yönetim, pazarlama, sanat tarihi, din bilimleri ve felsefesi, sosyoloji ve antropoloji alanlarında edindiği teorik bilgiyi sektörel uygulamalara aktarabilen bireyler yetiştirmektir.
AŞÇILIK PROGRAMI:
Programın amacı; alanında gerekli mesleki bilgi ve becerileri kazanmış, köklü bir geleneğe sahip yeme içme kültürümüz ile günümüzün yenilikçi mutfak eğilimlerini birleştirebilen, üretken, dinamik, gelişmelere açık, en temelden en ileri seviyeye kadar yiyecek-içecek kültürüne ilişkin işletme bilgisi olan ve pişirme tekniklerinin tüm inceliklerinin yansıra mesleki terminolojiye hâkim yönetici şefler yetiştirmektir.
Değişim ve dönüşümün hızına ayak uydurabilecek, yaşadıkları ilin, bölgenin ve ülkenin ekonomik gelişimine katkıda bulunacak ,özgüveni yüksek, kendi ayakları üzerinde durmayı beceren, eğitimli ‘’Meslek Elemanları’’ yetiştirmektir.
İş dünyasının aradığı vasıflarda donanımlı meslek elemanı yetiştirecek, mesleki eğitimde gelişmeleri takip eden ve kendini sürekli geliştiren öncü ve yenilikçi bir meslek yüksekokulu olmak.