Meslek Yüksekokulumuz Aşçılık Takımı 13 Dalda Ödül Aldı

18.3.2015
Üniversitemiz Aşçılık Takımı 13 Dalda Ödül Aldı
Üniversitemiz Aşçılık Takımı 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde büyük başarı elde etti. Katıldığı 13 kategoride 21 madalya aldı.
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki ve Öğretim Görevlisi Nejdet DOKUR koçluğundaki Üniversitemiz Aşçılık Takımı 28-31 Ocak tarihleri arasında Tüm Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından İstanbul’da düzenlenen 13. Uluslararası Gastronomi Festivali’nde 7 altın, 5 gümüş, 9 bronz ve 1 merit olmak üzere toplamda 21 madalya kazandı. 25 ülkeden gelen aşçılık takımlarının çeşitli kategorilerde katıldığı yemek yarışmalarında, Üniversitemiz aşçılık takımı, yerli ve yabancı birçok jüri üyesi, şefler ve diğer okullardan gelen hocalarımız ve öğrencilerin dikkatini çekmeyi başararak büyük başarıya imza attı. Öğrencilerimiz Gençler Pratik Ekip Yarışması, Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması, En İyi Üniversite Ekip Yarışması, Üniversitelerarası Restoran Tatlı Tabağı, Üniversitelerarası Balık, Üniversitelerarası Ana yemek, Üniversitelerarası Makarna, Üniversitelerarası Pizza ve Orijinal Türk Yemeği kategorilerinde yarışmaya katıldı. Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması kategorisinde Altın madalyayı Serhan TURHAN, Hasan ARSLAN ve Esin Yuşa FİDANCAN adlı öğrencilerimiz aldı. Öğrencilerimiz Altın madalya dışında Klasman birinciliğine de layık görüldüler. Gençler Pratik Ekip Yarışması kategorisinde Serhan TURHAN, Hasan ARSLAN ve Derya KAHVE adlı öğrencilerimiz bronz madalya kazandı. En İyi Üniversite Ekip Yarışması kategorisinde Serhan TURHAN, Hasan ARSLAN, Esra ÖZ bronz madalyayı hak ettiler. Üniversitelerarası Ana Yemek yarışmasında Esra ÖZ altın madalyayı, Aliye ŞAHAN gümüş madalyayı, Orijinal Türk Yemeği kategorisinde Nihat YÜCEBAŞ gümüş madalyayı, Hasret YALAR gümüş madalyaya, Üniversitelerarası Makarna kategorisinde ise Esra ÖZ bronz madalyayı, Derya KAHVE bronz madalyayı, Restoran tatlı tabağı kategorisinde Derya KAHVE gümüş madalyayı, Burak KIRAÇ bronz madalyayı, Üniversitelerarası Pizza kategorisinde Hasan ARSLAN gümüş madalyayı ve Üniversitelerarası Balık kategorisinde Alp Can CANÖZ merit madalyayı almaya hak kazandı.

Görünütülenme Sayısı: 1925